23948sdkhjf

Dansk konkurrenceevne er fortsat dårligst i Skandinavien

Nummer 12 i verden er ikke skidt, men det er en udsat position, siger World Economic Forums danske partner.
Danmark har det seneste år ikke formået at forbedre sin konkurrencedygtighed.

På den nye rangliste fra World Economic Forum over verdens mest konkurrencedygtige økonomier er Danmark som året før placeret på 12.-pladsen.

Sverige, Finland og Norge ligger alle højere.

- Nummer 12 i verden er ikke skidt, men det er en udsat position, siger seniorspecialist Stig Yding Sørensen fra Teknologisk Institut, der er World Economic Forums danske partner.

- Lande med høj konkurrenceevne er attraktive at handle med, så dybest set handler rapporten om landenes muligheder for at skabe vækst og velstand for sine borgere. Her ligger alle de lande, vi helst vil sammenligne os med, foran Danmark, tilføjer han.

Schweiz er for niende gang i træk nummer et, viser Global Competitiveness Report 2017-18, der er offentliggjort tirsdag.

World Economic Forum benytter anledningen til at revse politiske ledere rundt om i verden for at køre videre i samme spor.

- Ti år efter den globale finanskrise er udsigterne for et vedvarende økonomisk opsving fortsat usikre, på grund af et omfattende svigt fra ledere og politiske beslutningstagere om at indføre reformer, der er nødvendige for at understøtte konkurrenceevnen, hedder det i rapportens forord.

Placeringerne på ranglisten er baseret på en lang række indikatorer, som World Economic Forum bruger til at bestemme et lands konkurrenceevne.

I alt har 137 lande været under luppen.

Danmark scorer højest på underindekset "højere uddannelse og læring" med en sjetteplads. Derimod havner Danmark på 21.-pladsen i blandt andet kategorierne "infrastruktur" og "sundhed og grunduddannelse".

Rapporten fra World Economic Forum inkluderer også for hvert land en liste over de "mest problematiske faktorer for at gøre forretning".

Og skat udgør langt det største problem. Skattesatser vægter med 20,5 procent efterfulgt af skatteregler med 13,3 procent.

Kategorier som kriminalitet, inflation, dårlig befolkningssundhed og korruption fylder derimod uendeligt lidt.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062